אלכסנדר, מייסד שיטת אלכסנדר, גילה שיטה העוזרת לאנשים לגלות את יכולותיהם ולשפר את איכות החיים שלהם. תוך כדי גילוי היכולות מגלים האנשים גם את מגבלותיהם, ונמנעים מלהשתמש "במה שאין להם".
להבין כי להשתמש במה שאין להם " משבש את חייהם, מכלה את כוחם ומדלדל את האנרגיה שלהם ". לימוד הטכניקה נעשה באמצעות "הנחיית כיוונים" שמנווטת אותם ומכוונת את הזרימה שנמצאת בתוכם אל אותם מקומות בגוף שאליהם הם צריכים להגיע. וכך, מונעת מהם להיתקל או להיקלע למחסומים או מעצורים בגוף שיוצרים החזקות וכאבים.
אותה זרימה בגוף דומה לזרימה של מעיין שזורם מתחת לאדמה ואין רואים אותו ואין חשים בו, עד שמגיע למקום בו הוא פורץ ויוצא החוצה.
בספרו הראשון "מורשתו הנעלה של האדם" אלכסנדר מזכיר את "מעיינות החיים הנסתרים" ואינו מרחיב את העניין. לאחר מחשבה מרובה שהקדשתי לביטוי זה, הגעתי לתובנה (שהיא שלי) שאותו מעיין נסתר הנמצא באדם הוא משהו נוסף לפעולות היומיומיות שהאדם משתמש וחי ומבטא אותם. אותו מעיין מספק יכולות שמגיעות ממימד אחר, מרובד אחר שמגיע לאחר וכתוצאה מהתפתחות וצמיחה של האדם. יכולות אלו מגיעות דרך השראה או הברקה פתאומית.
לדעתי, מהפריימרי קונטרול שנמצא במקום גבוה בתוך הראש והוא מפקח על כל הגוף.
"מעיין החיים הנסתרים" מייצר את ההוצאות והגילויים והחידושים בתחומי השירה, ספרות, מדע והרפואה. אותם גילויים שאנשים סיפקו לנו בחייהם כאשר הוגדרו כגאונים או מחוננים. אותם גילויים שאנחנו מתפעלים מהם וקוראים להם יצירות שלא מהעולם הזה. ואין אנחנו יודעים איך וכיצד אותו אדם שהביא אותם עשה זאת, מקור לא ידוע לנו כמו אותו מעיין נסתר שפרץ פתאום.
אומרים "מעיין מבעבע" גם אותם גילויים הם גם סוג של "הבעה" מאותו שורש או משפחת מילים של בעבוע. שי עגנון, ביאליק, פרופסור עדה יונת, מוצרט ועוד רבים מהם אנשים שהנחילו לנו אוצרות מהיכולות הגבוהות ביותר שאדם יכול להביא, והם נבעו מהעולם הפנימי העשיר שלהם מהמעיין הנסתר שידע לזרום בנתיב של ההנחיות ולהגיע לנקודה שבה יכול היה לפרוץ החוצה ולהעביר אלינו לאנושות.
כתבתי על נושא זה שהעסיק אותי רבות, ומצאתי לנכון ליידע את המעוניינים שיש פאן נוסף ללימודי שיטת אלכסנדר, נוסף לפאן הטכני והיום יומי שכדאי וראוי לפתח אותו, וזה מחבר אותי למורשת הנעלה של האדם.
נ.ב נעלה- מקום גבוה, משגב, עליון שנמצא באדם.
Comentários